Social

#femei #facebook #femei singure #activitate facebook

Ce spune despre tine activitatea pe care o ai pe Facebook

Cercetatorii australieni au analizat profilurile a 616 femei care utilizeaza Facebook si au stabilit legatura intre detaliile publicate online si izolarea in care traiesc acestea.

Studiul a demonstrat faptul ca persoanele care sunt mai active pe conturile de socializare si care impartasesc mai multe informatii cu caracter personal sunt, in realitate, singuratice, fara o viata sociala activa si deprimate.

Cu toate acestea, scrie Daily Mail, ele publicau mai multe date despre viata lor personala decat femeile care se declarau sociabile. Astfel, printre informatiile impartasite prietenilor virtuali se numarau cartile si filmele preferate, statusul relatiei si chiar si adresa de domiciliu!

98% din utilizatoarele care s-au declarat "singuratice" si-au facut public statusul relatiei, iar 79% au oferit detalii despre activitatile preferate in timpul liber. In schimb, doar 65% dintre utilizatoarele care se considerau "sociabile" au oferit aceste informatii.

Yeslam Al-Saggaf, unul din autorii studiului, caracterizeaza aceasta tendinta drept fireasca, intrucat femeile singure nu fac altceva decat sa ii incurajeze pe prietenii virtuali sa intre in legatura cu ele si in acest fel sa nu se mai simta izolate.

Sursa foto: indiatvnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea