Social

#deces nepoata Dumitru Prunariu #dumitru prunariu #meningita

Ce spun legistii despre cauza mortii Arinei Prunariu. Astronautul, apel disperat

Fostul astronaut Dumitru Prunariu si-a condus ieri pe ultimul drum nepotioca in varsta de doar 11 ani, care a murit, in urma cu cateva zile, din cauza unei meningite.

 

Medicii legisti au cautat, la necropsie, indicii care sa-i conduca la o cauza certa a mortii Arinei. Pentru a obtine date cat mai sigure, specialistii au efectuat si anumite teste de laborator care, coroborate cu rezultatele preliminare ale autopsiei, vor contura cauza decesului.

"La autopsie s-a evidentiat faptul ca decesul fetitei a fost cauzat de meningococemie, altfel spus, sindromul water house. E o complicatie a meningitei in care germenul, meningococul, se raspandeste foarte rapid in tot organismul. E o infectie cu un germen foarte puternic, foarte agresiv, dar si foarte rar. Este o forma rara a meningitei care poate fi luata din aer. Analizele de laborator vor da cu siguranta rezultatele autopsiei care, in acest moment, au confirmat diagnosticul pus in spital", au dezvaluit surse medicale pentru libertatea.ro.

Dumitru Prunariu, vorbind in numele familiei, a declarat pentru Mediafax ca nu acuza pe nimeni de decesul nepoatei sale de 11 ani si ca nu a dorit ca moartea nepoatei sale sa devina subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, in conditiile in care familia nu acuza pe nimeni de producerea tragediei, si face un apel catre mass-media sa permita membrilor familiei sa o planga pe micuta in liniste.

El a precizat ca familia nu pregateste nicio actiune in instanta si nu a cerut si nici nu va cere nicaieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat si tratat nepoata, referindu-se atat la personalul ambulantei private, cat si la cel de la Institutul Matei Bals.

"Nu am acuzat pe nimeni si nici nu o vom face. Nu dam in judecata pe nimeni si nici nu cerem vreo ancheta la Ministerul Sanatatii sau Colegiul Medicilor. Consideram ca medicii si-au facut datoria. Nu dorim nici ca presa sa caute vinovati pentru drama noastra si sa asistam la o judecata in direct", a declarat Dumitru Prunariu.

Prunariu mai spune ca mesajul postat pe Facebook a fost pur si simplu un mod de a-si impartasi durerea cu cei apropiati, fara a dori ca aceasta sa devina subiect de dezbateri interminabile la televiziuni.

"Suntem necajiti de felul in care este reflectata in media drama prin care trece familia noastra si facem un apel catre reprezentantii mass media sa ne respecte intimitatea in aceste momente. Traversam o perioada foarte grea. Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinta. De aceea, va rugam sa ne permiteti sa ne plangem copila in liniste si cu decenta. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!", a mai spus Prunariu.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, in urma unei sesizari transmise de Spitalul Colentina, unde a fost dus trupul neinsufletit al fetei.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea