Social

Ce punem in cosul pentru picnic?

La sfarsit de saptamana, vara, ne putem reincarca bateriile, in aer liber . La iarba verde, la un picnic , alaturi de familie si prieteni, mancarea este mai gustoasa. Ce meniu vom alege pentru ca un picnic sa fie reconfortant? Vom procura carne proaspata de pasare, vitel sau porc. In afara de carnea pentru gratar sau frigarui, gospodina poate pregati acasa chiftelute cu multe verdeturi, printre care rozmarinul si cimbrul. Pot fi preparate si chiftelute din peste, condimentate cu busuioc. Daca sunt persoane care prefera legumele, chiftelutele din dovlecei cu branza si mult marar vor fi un deliciu. De la picnic nu pot lipsi branzeturile, de preferat cele care nu se altereaza repede. Cei care evita branza sarata pot opta pentru cas sau cascaval nesarat. Toate aceste preparate vor fi impachetate in folie de pergament. Din cos nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele proaspete. Pentru salate, sosul cu ulei, suc de lamaie , patrunjel si busuioc se pregateste de acasa. Salata se asezoneaza cu acest sos in clipa cand preparatul din carne se serveste cu garnitura din cruditati. Cine nu suporta cruditatile alege o salata de ardei copti . Painea cu cereale sau cea pregatita in casa, cu cartofi si chimen, va fi sanatoasa si foarte gustoasa. Apa minerala plata sau acidulata, limonada pregatita din suc de citrice si berea sunt ideale pentru aceasta ocazie. Cafeaua calduta, pastrata in termos, poate fi servita cu suc de lamaie si putina scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea