Social

#cum sa ai o iarna calduroasa # iarna calduroasa #iarna

Ce poti face pentru a avea parte de o iarna calduroasa

Ca sa te asiguri ca treci iarna cu bine, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, pentru ca frigul sa nu te ia prin surprindere. De aceea, atat tu, cat si locuinta ta trebuie sa va adaptati conditiilor meteo specifice sezonului rece. Asta inseamna ca trebuie sa investesti in anumite lucruri care sa iti asigure caldura de care ai nevoie atunci cand temperatura de afara scade considerabil. Indiferent ca iti petreci timpul in casa sau in aer liber, ia-ti toate masurile de precautie. Drept urmare, iata cateva sfaturi utile cu ajutorul carora sa ai o iarna calduroasa.

 

O garderoba adecvata

Ca gerul, ploile sau ninsorile sa nu te ia prin surprindere, asigura-te ca ai pregatita garderoba pentru iarna. Renunta la hainele subtiri si imbraca-te corespunzator, in straturi, cu haine groase. Inainte sa iesi din casa, chiar si pentru putin timp, ia pe tine o geaca calduroasa, impermeabila, incalta-te cu o pereche de ghete sau bocanci si nu uita de fular, manusi sau caciula. Astfel, frigul nu va avea nicio sansa in fata ta.

Instaleaza-ti un sistem de incalzire performant

Odata cu venirea iernii, ai nevoie de un sistem de incalzire performant. In primul rand, un astfel de sistem iti va asigura caldura in toata casa, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Prin urmare, nu vei sta cu trei geci pe tine in locuinta, ci te vei bucura de confortul de care ai nevoie. In plus, odata ce incaperea e incalzita corespunzator, riscul de a raci se reduce considerabil. De asemenea, un astfel de sistem de incalzire, precum o centrala termica, iti asigura costuri reduse la facturi. Ba mai mult, ai avantajul ca poti regla dupa bunul plac temperatura din incaperi, deci nu vei face risipa de energie.

Termoizolarea locuintei

Ca sa ai parte de confort termic, iar ca frigul sa nu patrunda inauntru, se impune o termoizolare a locuintei, care iti va aduce numeroase beneficii. Odata cu izolatia corespunzatoare a casei, temperatura din interior va ramane constanta. De asemenea, vei reduce din cheltuieli, pentru ca vor fi eliminate pierderile de caldura. In plus, o locuinta izolata termic va tine umiditatea la distanta, deci senzatia de frig va disparea.

Alimentatie corecta

Atunci cand zilele friguroase isi fac simtita prezenta, trebuie sa iti pregatesti corpul, implicit sistemul imunitar, pentru schimbarile bruste de temperatura, deci adopta o alimentatie corecta. Consuma multe fructe si legume, pentru ca acestea sunt bogate in vitamine si minerale esentiale. In plus, si condimentele sunt benefice atunci cand se lasa frigul, pentru ca iti pun sangele in miscare, incalzindu-ti astfel corpul. De asemenea, bea ceai si consuma cat mai multe supe, pentru a te hidrata corespunzator.

Nu uita sa faci miscare

Chiar daca este iarna, trebuie sa ramai in continuare activ si sa duci un stil de viata sanatos. Indiferent ca faci exercitii fizice in casa sau pur si simplu iesi la o plimbare prin cartier, orice forma de miscare e benefica pentru organismul tau, pentru ca iti intareste sistemul imunitar. Plus ca, odata ce iti pui sangele in miscare, automat corpul tau se va incalzi.

Ca sa ai parte de o iarna calduroasa, iar frigul sa nu te surprinda, trebuie sa iei anumite masuri de precautie. Imbraca-te gros, in straturi, de fiecare data cand iesi afara. Consuma multe lichide calde, precum ceaiul. Include in alimentatia ta de zi cu zi cat mai multe fructe si legume, pentru ca ai nevoie de vitamine si minerale care sa iti stimuleze sistemul imunitar, deci sa eviti racelile sau virozele specifice sezonului rece. Instaleaza-ti un sistem de incalzire performant, care sa iti asigure caldura necesara, dar si confort. In plus, nu uita sa iti termoizolezi locuinta. De asemenea, chiar daca este frig si nu esti la fel de motivat sa faci exercitii fizice ca in sezonul cald, pune-ti sangele in miscare, indiferent de metoda.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea