Social

#legume #card #comercianti #fructe #producatori agricoli #piete

Ce informatii va contine cardul pentru producatorii agricoli

Persoanele fizice care vor sa comercializeze fructe sau legume din productia proprie vor avea acces in piete pe baza unui card. Proiectul va fi implementat pana la sfarsitul acestui an, iar producatorii agricoli vor avea dreptul sa-si vanda marfa daca vor prezenta atat cardul, cat si certificatul de producator eliberat de primarii, precum si un carnet de comercializare a produselor agricole.

"Cardul va contine informatii precum locul de productie, numele producatorului si daca acesta respecta bunele practici agricole", a declarat pentru gandul.info Daniel Botanoiu, secretar general in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)

Cardul nu va fi transmisibil de la un producator la altul si urmeaza sa fie acordat in baza certificatului de producator, "avand inscrise unitatile de masura pentru produsele specifice activitatii desfasurate".

De asemenea, in pietele din Romania urmeaza sa fie amenajate spatii speciale destinate producatorilor agricoli persoane fizice. Tot aici, vor aparea cantare cu afisaj electronic, care vor fi dotate cu cititor de carduri pe baza caruia va fi permis accesul producatorilor.

Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul MADR pana in data de 18 februarie.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea