Social

#prime #firme #angajati #prime de craciun

Ce firme acorda in acest an prime de Craciun

Numarul firmelor care acorda prime de Craciun in 2012, al patrulea an de criza economica, a scazut considerabil, scrie evz.ro. Prime primesc salariatii din industria auto, dar si o parte dintre cei care lucreaza in sectorul de stat.

In acest an, angajatii care lucreaza pentru Dacia beneficiaza de o prima medie de 780 de lei. De prime au parte si cei care isi desfasoara activitatea in turism. Pe langa aceste recompense banesti, unii salariati primesc si servicii. Corina Martin, sefa Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, a declarat pentru evz.ro ca angajatii companiei pe care o detine sunt recompensati si cu cate un weekend gratuit la hotel.

O parte a firmelor care activeaza in domeniul comertului au inlocuit primele cu tichetele cadou.

Primele lipsesc in acest an pentru cei care lucreaza in domeniul bancar. "Bancile si asiguratorii nu au mai acordat prime de Craciun. De la caz la caz au fost institutii care au oferit bonuri cadou angajatilor, dar de valori modice", a declarat Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci.

Premierul Ponta anuntase ca bugetarii nu vor primi prime, insa exista exceptii de la aceasta regula, deoarece in cazul Complexului Energetic Oltenia, salariatii primesc cate 700 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea