Social

#ruj #ingrediente cosmetice # ce contine rujul # studiu cosmetice

Ce contine rujul: ingredientele bizare care iti vor da fiori!

Un singur ruj contine cateva sute de compusi chimici, dar si ingrediente naturale. Compozitia rujului difera in functie de culoare si de stralucire. Iata care sunt elementele de baza continute in acest produs cosmetic atat de des folosit:

Un profesor de chimie din Marea Britanie a revelat principalele elemente din care este compus rujul. Astfel, potrivit lui Andy Brunning, culoarea rosie a rujului este data de mici gandacei zdrobiti, care se gasesc de obicei pe cactusi. Insectele sunt fierte in amoniac sau in solutie de carbonat de sodiu. Amestecul este apoi filtrat si se adauga sulfat hidratat de aluminiu si potasiu, scrie dailymail.co.uk.

In rujul roz exista dioxid de titaniu, un compus alb, care dilueaza pigmentul rosu. Capsaicina, un ingredient care provine din ardeiul iute, este folosit in ruj pentru a se obtine o usoara inflamare a buzelor, care vor capata astfel mai mult volum.

Insa baza rujului este realizata din ulei de ricin si din ceara, care ii asigura nu doar consistenta, ci fac posibila si intinderea lui pe buze. In structura rujurilor este inclusa si lanolina, un sebum secretat de glandele oilor.

Seul de animale curatat de pe carcasele animalelor moarte este, de asemenea, fiert si transformat in ingredient pentru cosmetice.

Foto: misspr.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea