Social

Cazul Larisa: demiteri in bloc la Politia Iasi

Trei dintre capii IPJ Iasi si-au pierdut functiile si alti sase ofiteri care s-au ocupat de ancheta disparitiei Larisei Chelaru vor fi cercetati.

Decizia am luat-o in baza concluziilor raportului facut de Corpul de Control al Ministerului de Interne asupra modului in care au fost facute investigatiile in acest caz. Comisarul sef Gheorghe Plai a fost demis pentru ca nu a coordonat bine, ca sef al IPJ Iasi, aceasta ancheta. Comisarul Dumitru Tarcan, adjunctul sau, a condus ancheta intr-un mod defectuos, iar comisarul Georgel Grumeza, seful Serviciului Investigatii Criminale, nu s-a implicat in derularea anchetei, ne-a declarat ministrul de Interne, Vasile Blaga.

Totodata, ministrul a dispus trimiterea in fata Consiliului de Disciplina a cinci ofiteri din cadrul IPJ Iasi, pentru indeplinirea in mod defectuos a atributiilor de serviciu. Acestia sint: subcomisar Dumitru Opinca, subcomisar Adrian Stoian, inspector principal Liviu Ion Nica, subcomisar Damian Borseri, toti patru din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, si inspectorul principal Ioan Nica, seful biroului de politie Ciurea.

E condamnabil faptul ca cei cinci politisti care au facut cercetarile la fata locului nu au cautat cum trebuie in subsolul blocului, unde puteau gasi cadavrul fetitei, a mai precizat Blaga.

Interimatul la conducerea IPJ Iasi, pina la organizarea unui concurs, va fi asigurat de comisarul Liviu Zamfirescu, adjunct al sefului de inspectorat .

Patru intrebari fara raspuns

Desi au trecut aproape trei luni de la disparitia Larisei Chelaru si desi anchetatorii au un suspect, Robert Ciobanu, care a declarat ca el este autorul omorului, in acest caz exista inca semne de intrebare:

1) Unde a stat cadavrul Larisei Chelaru pina la descoperirea acestuia? Potrivit sefului Institutului de Medicina Legala, Vasile Astarastoae , raportul preliminar arata ca boxa in care se presupune ca ar fi stat corpul Larisei timp de doua luni nu indeplineste conditiile pentru mumificare.

2) Desi boxa in care a fost ascuns cadavrul a fost cercetata de politisti de trei ori, nu exista un proces-verbal de perchezitie . A fost sustras sau nu exista, cel putin nu a fost gasit de echipa de control, a subliniat chestorul Stefan Iancu.

3) Robert Ciobanu, presupusul autor, stia de mult ca face parte din cercul de suspecti. Era urmarit in permanenta de o masina a Politiei, pe care ne-a si aratat-o. Cind l-am intrebat de ce este urmarit, ne-a raspuns senin ca asa sint urmariti toti din bloc, povesteste un coleg de clasa al lui Robert Ciobanu.

4) Tatal Larisei, Constatin Chelaru, sustine ca parintii lui Robert Ciobanu stiau de fapta copilului lor. Au spalat boxa cu clor chiar inainte ca trupul Larisei sa fie descoperit in container , in aceeasi zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea