Social

#medic ambulanta #Mihaela Duta #patrick ekeng #puls

Cazul Ekeng Medicul de pe ambulanta, interdictie de a mai profesa

Mihaela Duta, medicul de pe ambulanta, cercetat pentru uciderea din culpa a fotbalistului Patrick Ekeng, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, timp in care nu va avea voie sa profeseze.

Mihaela Duta a fost chemata astazi pentru audieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti, insa nu a vrut sa dea declaratii in fata procurorilor.

Mihaela Duta, medic specialist medicina de urgenta in cadrul serviciului de ambulanta privat Puls, a fost pusa sub acuzare saptamana trecuta pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Ea s-a aflat pe stadionul Dinamo, in momentul in care lui Patrick Ekeng i s-a facut rau.

Procurorii sustin ca, fara a evalua complet starea pacientului, Mihaela Duta nu a dispus initierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat in ambulanta in vederea transportarii la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, aflat in imediata vecinatate a stadionului.

“Mai mult decat atat, desi pe parcursul transportului, ca urmare a instalarii defibrilatorului aflat in dotarea ambulantei, a fost confirmata fibrilatia ventriculara in care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duta Elena Mihaela nu a initiat nici de aceasta data manevre de resuscitare, potrivit protocoalelor medicale aplicabile in cazul interventiei medicale de urgenta, asigurand doar predarea acestuia catre Unitatea de primiri urgente a spitalului unde, in ciuda manevrelor de resuscitare initiate, nu s-a mai putut asigura supravietuirea pacientului”, declara procurorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea