Social

# caz socant gemene #gemeni

Caz socant la Spitalul Cantacuzino: Gemene nascute la diferenta de sapte saptamani!

Nastere cu nabadai la Spitalul Cantacuzino din Capitala. O femeie in varsta de 41 de ani a adus pe lume gemene, insa una dintre fetite s-a nascut pe cale naturala in luna noiembrie 2014, iar cealalta, prin cezariana, in luna ianuarie 2015. 

Prima fetita a venit pe lume cand sarcina ajunsese la 27 de saptamani si a cantarit 900 de grame. Desi toata lumea se astepta sa vina pe lume si cea de-a doua fetita, contractiile femeii s-au oprit brusc. 

Medicii au decis atunci sa opreasca nasterea si sa astepte pana cand cea de-a doua fetita va fi apta sa vina si ea pe lume. Astfel, la 51 de zile, s-a nascut, prin cezariana, si Ioana, care a cantarit un kilogram. 

Adrian Craciun, medic primar neonatolog, a explicat ca aceasta nastere la diferenta uriasa a avut loc deoarece gemenele erau in saci embrionari si placente separate.

"I-am aratat primul copil si i-am spus ca al doilea trebuie sa ramana in burtica pentru ca orice as face eu pentru primul, aici, in incubator, «tu faci mai multe pentru cea de-a doua in uter». A fost o munca de echipa. Astfel de cazuri sunt extrem de rare pentru ca, in mod normal, declansarea nasterii la un geaman presupune declansarea si la celalalt. Este foarte greu, nici nu stiu prin ce mecanism medical nu s-au declansat contractiile si pentru al doilea si mama a putut sa-l mai tina. A fost ca o minune de la Dumnezeu", a  spus medicul Adrian Sorin Craciun, pentru Mediafax.ro. 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea