Social

#materiale #profesori #sume #scoli #clasa pregatitoare

Clasa pregatitoare a costat 14 milioane de euro

Statul roman a cheltuit pana in prezent 63 de milioane de lei pentru organizarea clasei pregatitoare in cadrul scolilor, ceea ce inseamna 14 milioane de euro, potrivit calculelor celor de la gandul.info.

Din aceasta suma, 17 milioane de lei au fost cheltuiti pentru pregatirea profesorilor, iar 20 milioane de lei pentru materialele didactice. Cei mai multi bani, 26 milioane de lei, au fost folositi pentru dotarea cu mobilier scolar.

Sumele pentru materiale didactice au fost alocate prin proiectul pentru reforma educatiei timpurii (P.R.E.T), cofinantat de Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

In schimb, 95% dintre banii necesari pentru formarea cadrelor didactice pentru clasa pregatitoare au fost acoperiti prin "Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la clasele I-IV", un program finantat cu fonduri europene.

Statistica mai arata ca, in anul scolar 2012/2013, la clasa pregatitoare functioneaza 7.099 de clase in care invata 129.756 de elevi, in timp ce numarul cadrelor didactice este de 8.736.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea