Social

#incendiu Notre Dame #incendiu Catedrala Notre Dame #notre dame #Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame - primele imagini dupa incendiu! Donatii uriase pentru renovare

Un incediu de proportii a avut loc luni seara la Catedrala Notre Dame din Paris. Incendiul ar fi izbucnit in urma lucrarilor de renovare.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat ca pompierii au reusit sa salveze in intregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

"Putem considera ca structura Notre-Dame este salvata si pastrata in intregime", a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adaugat, potrivit Associated Press, ca doua treimi din acoperisul cladirii au fost distruse, iar un pompier a fost ranit in timpul interventiilor.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat ca cele mai multe dintre obiectele de arta aflate in interiorul catedralei au fost recuperate, potrivit ele.ro.

Incendiul de la Catedrala Notre Dame a izbucnit la ora 19:50 ora Romaniei. Sute de pompieri au intervenit ore in sir pentru a stinge flacarile care mistuiau unul dintre cele mai importante simboluri ale Frantei. Focul a izbucnit undeva in pod, in zona de sus a edificiului a cuprins o turla, care s-a rupt si s-a prabusit in interior.

 

Gucci si Louis Vuitton, donatii uriase pentru restaurarea Catredralei Notre Dame

Miliardarii de lux ai Frantei (Familia Pinault de la Gucci si familia Arnault de la Louis Vuitton ) au raspuns la apelul presedintelui francez Emmanuel Macron, de a strange bani pentru reparatii. Acestia au promis 300 de milioane de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame din Paris, potrivit Bloomberg.

Francois-Henri Pinault, presedinte si CEO al grupului Kering care detine brandul Gucci, si tatal sau, Francois Pinault, vor dona 100 de milioane de euro din compania Artemis, potrivit unui anunt lansat astazi de familie.

Rivalii lor, familia Arnault, au iesit doar la cateva minute distanta si au anuntat ca vor da 200 de milioane de euro si vor pune la dispozitie expertiza si resursele arhitecturale si de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton si Moet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea