Social

#vin #vita-de-vie #vin Paste #consum vin #Patronatul National al Viei si Vinului

Cat vin consuma romanii de Paste

Micii producatori de vin, dar si marile companii asteapta cu mare nerabdare Sarbatorile Pascale, perioada in care isi dubleaza veniturile.

Potrivit datelor furnizate de Patronatul National al Viei si Vinului, de Paste, vanzarile producatorilor cresc, in medie, cu 30-40%, iar cei mai avantajati sunt micii producatori de vin, care mai profita si de adaosul lor.

Cel mai consumat in aceasta perioada este vinul rosu. Producatorii de vin spun ca, de Paste, romanii consuma aproximativ 600.000 de hectolitri de vin, iar productia anuala este de 4,5 milioane de hectolitri.

Totusi, consumul anual de vin in Romania este destul de mic in comparatie cu consumul din tarile dezvoltate, unde acesta depaseste 50 de litri pe cap de locuitor, in timp ce romanii consuma anual doar 25 de litri pe cap de locuitor.

In Franta, consumul anual de vin este de 58 de litri pe cap de locuitor, iar italienii consuma anual 53 de litri de vin pe cap de locuitor.

Sursa foto: horeca.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea