Social

#purtare masca de protectie #masca de protectie #coronavirus #pandemie #masca

Cat timp va mai fi obligatorie masca de protectie

Toata lumea se intreaba cat timp va mai fi obligatorie masca de protectie impotriva coronavirusului. Cu atat mai mult acum, in plina campanie de imunizare.

In Romania sunt disponibile trei vaccinuri (Pfizer, Moderna si AstraZeneca). Beneficiile maxime ale acestora se obtin insa la doua saptamani dupa rapel. In plus, potrivit studiilor, prin vaccinare se va reduce si rata infectiilor asimptomatice, sustine Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare.

„Slava Domnului ca astazi avem un vaccin, prin care ne putem proteja, si vom vedea care va fi evolutia de aici inainte, insa suntem convinsi cu totii, pentru ca datele, inclusiv din Romania, dar si din celelalte tari unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arata o eficienta a vaccinului in viata de zi cu zi, in sensul in care s-a dovedit scaderea incidentei cazurilor de COVID-19. Acest lucru l-am observat si noi in randul persoanelor vaccinate in etapa 1, de asemenea la persoanele care sunt vaccinate din centrele sociale, din caminele de batrani. La persoanele dializate iarasi se observa o scadere substantiala, chiar de peste 90 la suta a cazurilor de infectie cu SARS-CoV-2, conform colegilor din Iasi, care au facut o analiza mai detaliata”, a aratat Valeriu Gheorghita.

Cand a fost intrebat de reporteri cat timp va mai fi obligatorie masca de protectie, Valeriu Gheorghita a raspuns: “In momentul in care vom ajunge la acel prag de imunizare colectiva si in momentul in care nu constatam emergenta unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranta la acel moment se poate renunta si la utilizarea mastilor de protectie.

Insa as  vrea sa mentionez ca prin folosirea corecta a mastilor de protectie ne ferim de foarte multe alte infectii cu transmitere respiratorie si nu doar de infectia cu SARS-CoV-2”, a adaugat Valeriu Gheorghita, duminica seara, la Antena 3

Valeriu Gheorghita anticipeaza ca Romania va atinge pragul de vaccinare de 70% a populatiei pana in luna septembrie, daca intre timp nu apare vreo varianta a coronavirusului care sa nu raspunda la vaccin. El a tinut sa precizeze ca vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente impotriva tulpinii britanice, chiar daca aceasta este mai contagioasa.

Fauci sustine ca masca este posibil sa fie necesara si in 2022, in America 

Imunologul Anthony Fauci, director al Institutului National American pentru Alergii si Boli Infectioase, a declarat ca masca este posibil sa fie purtata si in 2022 pentru protectia impotriva coronavirusului, in SUA. 

Intrebat la CNN daca de gandeste ca americanii vor avea nevoie sa poarte masti anul viitor, Fauci a raspuns: “Stiti, cred ca este posibil sa fie cazul. Depinde de ce intelegeti prin normalitate”, potrivit News.ro.

Fauci este de parere ca pana la sfarsitul acestui an “va exista un grad semnificativ de normalitate” dupa “teribila povara” din ultimul an. “Cand vom ajunge la toamna si la iarna, pana la sfarsitul anului, sunt de acord cu presedintele Biden ca ne vom apropia de un nivel de normalitate”, a precizat imunologul, care este si consilier medical al lui Joe Biden.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea