Social

#femei #studiu #barbati #romani #activitati casnice

Cat timp aloca femeile si barbatii romani activitatilor casnice

Femeile pierd zilnic 4 ore si 24 de minute cu activitatile casnice, in timp ce barbatii sunt preocupati cu acest aspect doar doua ore si cinci secunde. Dintre toate activitatile casnice, pregatirea mesei necesita cel mai mult timp, cu o medie de de 1.13 ore, arata un studiu realizat recent de Institutul National de Statistica.

Potrivit rezultatelor studiului, elevii si studentii aloca cel mai putin timp activitatilor casnice, cu o medie de 1.03 ore. Nici patronii nu stau prea bine la capitolul ingrijire casa. Acestia petrec in medie 1.40 ore cu activitatile in gospodarie.

De asemenea, persoanele cu studii superioare aloca 2.48 ore activitatilor casnice, cu 31 de minute mai putin fata de cele cu studii medii. Cei care au absolvit cel mult gimnaziul se preocupa cu ingrijirea gospadariei aproximativ 3.22 ore zilnic.

Cel mai putin timp pentru ingrijirea casei il aloca persoanele necasatorite, cu 1.41 ore in medie pe zi, o cifra destul de mica comparativ cu vaduvele de exemplu, care se ocupa de casa 4.17 ore pe zi.

Locuitorii de la sate dedica, de asemenea, cu 40 de minute mai mult timp activitatilor casnice decat cei de la oras.

Sursa foto: fitbody.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea