Social

#coronavirus incaltaminte #coronavirus pantofi #coronavirus

Cat rezista coronavirusul pe talpile pantofilor

Coronavirusul rezista pe multe suprafete, timp indelungat. Ce se intampla insa cu acesta, cand ajunge pe talpile pantofilor? Este o interebare pe care, probabil, multi dintre voi v-ati pus-o.  Iata ce spun specialistii!

Specialistii in boli infectioase avertizeaza ca noul coronavirus ar putea supravietui pe talpile pe baza de cauciuc, piele si PVC, timp de cinci zile sau mai mult. Expertii le recomanda oamenilor sa poarte incaltaminte care poate fi spalata in masina de spalat. Astfel, dupa fiecare purtare, asemeni hainelor, incaltamintea sa poata fi spalata la temperaturi inalte, cu detergenti de calitate, astel incat virusul sa fie distrus.

Dar, coronavirusul nu se afla doar pe talpa incaltamintei. Acesta poate fi gasite pe intreaga incaltaminte. In functie de ce materiale sunt folosite pentru confectionarea unui pantof, agentul patogen poate ramane zile intregi si pe partea superioara. Institutul National de Alergii si Boli Infectioase a descoperit ca noul coronavirus poate supravietui pe plastic pana la doua sau trei zile, ceea ce inseamna ca pantofii care au componente din plastic sunt, de asemenea, periculosi.

Coronavirusul ajunge pe suprafata pantofilor prin picaturile de saliva prin care se transmite cel mai frecvent, si care pot “ateriza” oriunde, daca o persoana infectata se afla in apropiere si stranuta sau tuseste, potrivit tabu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea