Social

#diabet # suc acidulat #doza suc

Cat de nociva poate fi o singura doza de suc acidulat sanatatii tale

Consumul unei singure doze de suc carbogazos poate creste considerabil riscul de imbolnavire de diabet zaharat, potrivit unui studiu recent realizat in Europa.

In cadrul acestui studiu, participantii au consumat zilnic, timp de cateva saptamani, o doza de suc acidulat indulcit cu zahar. Rezultatele au arata ca persoanele care au consumat aceasta bautura carbogazoasa au un risc cu 18% mai ridicat de a se imbolnavi de diabet de tip 2, in comparatie cu cele care nu consuma astfel de sucuri.

Rezultatul a ramas constant chiar si dupa ce au fost luati in considerare si factori care favorizeaza imbolnavirea de diabet zaharat, precum varsta, nivelul de activitate fizica, masa corporala sau nivelul mediu de calorii consumate zilnic.

Cercetatorii spun ca motivul care duce la cresterea riscului de imbolnavire de diabet zaharat la persoanele care consuma suc carbogazos este asociat cresterii bruste a concentratiei de zahar din sange care se produce dupa consumul unei astfel de bauturi.

Sursa foto: sanatate.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea