Social

#gripa porcina #h1n1 #vaccin #medicamente

Cat castiga marii producatori de medicamente din vaccinuri

Vaccinurile impotriva a numeroase boli, inclusiv noua gripa H1N1 , considerate periculoase şi costisitoare in trecut, sunt acum motoare de crestere pentru marile companii farmaceutice . Gigantul elvetian Novartis a lansat saptamana aceasta, in Statele Unite, o unitate de productie de vaccinuri, in care va folosi o tehnologie noua. Investitia a fost sprijinita de guvernul federal american cu 487 milioane de dolari, scrie BusinessWeek .

In SUA, 50 mil. doze de vaccin impotriva H1N1 au fost distribuite deja, dar ajung doar pentru o treime din cele 160 mil. de americani pe care autoritatile vor sa-i vaccineze. Pe termen scurt, cel putin, vaccinul impotriva gripei noi va duce la cresteri masive ale vanzarilor pentru trei producatori europeni. Analistii estimeaza ca GSK va vinde vaccin anti-H1N1 de 1,7 miliarde de dolari in ultimul trimestru al acestui an. O cifra asemanatoare este asteptata pentru primele trei luni din 2010. Vanzarile Novartis vor ajunge la 700 mil. dolari, iar Sanofi-Aventis se asteapta sa vanda vaccin impotriva gripei noi de peste 500 milioane de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea