Social

#paste #romani #vacanta paste #cheltuieli

Cat au cheltuit romanii in minivacanta de Paste si unde au petrecut

Numarul romanilor care au petrecut minivacanta de 1 Mai si Paste in tara a crescut cu 52%, fata de anul trecut, iar cel al celor care au ales destinatiile externe a crescut de peste 2,5 ori fata de anul precedent. In total, romanii au cheltuit in aceasta perioada peste 22 de milioane de euro, potrivit ultimelor date furnizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

"Romanii au cheltuit peste 51 milioane lei doar pentru servicii turistice si peste 35 milioane pentru distracţie", se arata in comunicatul emis de FPTR.

Cei mai multi romani au ales ca destinatie de vacanta zonele rurale din Romania, in pensiuni cazandu-se in perioada sarbatorilor pascale peste 65.000 de turisti.

Nici statiunile montane nu au fost ocolite de romani in minvancanta de Paste. Peste 25.000 s-au cazat in cabanele de la munte, numarul fiind dublu fata de anul trecut.

Pe litoral au petrecut Pastele aproximativ 16.000 de turisti, iar in Delta Dunarii au fost aproximativ 2.500 de turisti, de doua ori si jumatate mai multi decat anul trecut.

"In Romania, cheltuielile s-au extins in aceasta perioada, cu bugetul alocat distractiilor si meselor festive. Bugetul mediu de cheltuieli estimat pentru alte servicii, in afara de cazare si mic dejun este de 100 de lei pe zi", se mai arata in comunicat.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea