Social

#stiluri arhitecturale #ghost rider 2 #castelul corvinilor #arhitectura #castele de poveste

Castelul Corvinilor din Hunedoara, in top 10 "castele de poveste" din lume

Castelul Corvinilor a fost inclus in topul celor mai frumoase constructii de acest gen din lume, alaturi de castele precum Leslie din Glaslough, din Irlanda, Neuschwanstein si Hohenschwangau din Germania, castelul din Sussex, din Marea Britanie, sau castelul Lichtenstein din Baden-Württemberg.

Topul 10 "castele de poveste" a fost realizat recent de huffingtonpost.com, iar Castelul Corvinilor din Hunedoara a impresionat cu arhitectura sa unica, de inspiratie franceza, reprezentativa pentru arhitectura militara din sud-estul Europei secolului XV.

Tot pentru frumusetea sa speciala, Castelul Corvinilor a fost ales ca locatie si pentru turnarea a numeroase filme artistice, documentare, dar si spoturi publicitare. Printre cele importante proiecte cinematografice care s-au derulat in acest castel se numara si pelicula "Ghost Rider 2", cu actorul Nicolas Cage in rolul principal.

Sursa foto: mixdecultura.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea