Social

Castanele comestibile combat anemia

Cei care vor sa intampine vigurosi sezonul rece trebuie sa includa in dieta lor castanele comestibile. Ele se incadreaza in categoria fructelor foarte nutritive, energizante si remineralizante. Valoarea in kcal este de 220 la 100 g castane si se datoreaza compozitiei lor bogate in glucide cu absorbtie lenta, putine proteine, saruri de potasiu in cantitati semnificative, calciu, magneziu, fier, mangan, tanini si vitaminele B1, B2 si C in cantitati apreciabile. Nutritionistii au remarcat efectul tonic al acestor fructe in diverse afectiuni cardiovasculare , renale sau astenii. Castanele se consuma coapte, fierte sau prajite, combinate cu unele legume, de preferinta cartofi si varza. Reteta saptamanii Castane cu varza calita (cu efecte benefice mai ales in cazul persoanelor care depun mari eforturi fizice si pentru sportivii de performanta) Ingrediente: 300 gr castane mici (pentru ca sunt mai bune calitativ), o varza calita, 5 cepe, 5 ardei grasi , 50 ml ulei de masline. Preparare: Castanele se prajesc, la foc mic, intr-o tigaie. Cand sunt gata, se cojesc si le punem intr-o cratita in care am preparat, intre timp, o varza calita, amestecata cu ardei gras. Vom pune un strat de ceapa pe fundul cratitei, apoi varza calita cu ardei si deasupra castanele. Cratita va sta in cuptor timp de 25 de minute, la foc mic. Mancarea se poate asezona cu ardei iute sau iaurt. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea