Social

Casa noua cu 600 de lei

Opinia prietenilor si forumurile de pe internet sunt sursele de informare a celor care aleg sa-si renoveze singuri apartamentul Odata cu venirea primaverii, cei mai multi oameni se gandesc si la curatenia si renovarea casei . Pentru cei care vor sa dea un aspect nou locuintei, dar nu doresc sa cheltuiasca peste masura exista si solutia: renovarea de unul singur. Montarea parchetului ori varuitul sunt doar doua dintre lucrurile pe care le puteti face fara interventia cuiva specializat. Nicoleta Mateescu im­preuna cu sotul sau au ales sa devina pentru cateva saptamani mesterii casei. "Mi-am achizitionat un apartament si nu am mai avut bani sa mai platesc si o firma specializata pentru a-l renova", ne-a marturisit ea. Decizia au luat-o in urma discutiilor, referitoare la preturi, pe care le-au purtat cu mai multi meseriasi . "Daca nu am fi ales aceasta varianta, manopera pentru apartamentul de doua camere ne-ar fi costat in jur de 2.000 de euro. Asta in conditiile in care am vorbit cu oameni recomandati de cunostinte si nu am apelat la firmele specializate".

Manopera de 4.500 de lei pentru o locuinta de doua camere

S-au instruit cu ajutorul prietenilor si a forumurilor care disecau diferite probleme despre renovarea caselor. S-au inarmat cu ustensilele necesare si-au tras salopetele de munca si s-au apucat de spalat peretii, de acoperit gaurile cu glet, de netezit peretii cu smirghel si de dat cu bidineaua. Au urmat pasii ca la carte pentru ca, in final, sa se bucure de niste pereti de un portocaliu ce dadea viata intregii case. In doua saptamani, cu numai cu 600 de lei, au reusit sa-si transforme apartamentul intr-un camin pe placul lor. Daca nu dispuneti de timp, puteti apela la o echipa de meseriasi care sa faca toata treaba, insa preturile sunt pe masura. "Doar manopera m-a costat in jur de 4.500 de lei si o mare parte din ce au montat ei puteam sa fac si eu. De exemplu, puteam varui sau puteam monta corpurile de iluminat", ne-a declarat Marian Muntean, un tanar care si-a renovat casa de curand.

Ce poti face „cu mana ta"

Potrivit arhitectului Mircea Tudor, peretii pot fi varuiti fara1 a apela la un zugrav, dar si parchetul poate fi montat de oricine daca este insotit de instructiuni si materiale auxiliare necesare. Persoanele care doresc sa faca acest lucru au doua variante: "Fie dau comanda pentru vopsea la un comerciant care stabileste cantitatile necesare, fie isi calculeaza singur suprafata pe care o are de acoperit si achizitioneaza direct varul si celelalte materiale", ne-a spus arhitectul. Pe de alta parte, nu trebuie sa va aventurati la instalatiile de apa, gaze sau electricitate, pentru ca aici au acces numai specialistii autorizati in domeniu. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea