Social

Casa blestemata a miliardarului Anghelescu

Exista zone nefaste care pot influenta deosebit de puternic personalitatea si destinul oamenilor. Un astfel de loc e si casa in care omul de afaceri Florian Anghelescu si-a gasit sfarsitul.

Din punct de vedere al artei feng shui , imobilul de pe Neagoe Voda a fost construit complet gresit, intr-un loc inghesuit.

SEMNE RELE PENTRU MIHAI IONESCU

Fostul proprietar, Mihai Ionescu, a incalcat si principiul de baza: a daramat casa veche si a construit alt imobil. Prin aceasta actiune, si-a atras "ruinarea" destinului. Vecinii spun ca proprietarul a fost chiar nevoit sa darame o parte din imobil pentru ca se pornise constructia gresit. Cert este ca a trecut printr-o perioada nefasta, cu mari probleme financiare, si a vandut imobilul. Insa nu a scapat de destinul tragic: a fost impuscat, in vara lui 1998.

"DEPRESIA" LUI ANGHELESCU

Florian Anghelescu a "cumparat" o data cu imobilul si energiile malefice ale casei, care au dus la prabusirea starii materiale si fizice. Specialistul in teledectie Vasile Rudan afirma ca s-a demonstrat pe calea cercetarii statistice ca exista zone bantuite de energii negative, care se "imprima" in structura biologica a persoanelor care locuiesc acolo. Casa din Neagoe Voda are multe componente negative: situata langa un cimitir, pe un sol de fosta mlastina -care inca mai degaja subtil gaz metan si radon si in apropierea releelor de telecomunicatii, care bombardeaza cu microunde de mare intensitate. Toate acestea pot provoca stari depresive care se instaleaza instantane. "Persoanele care locuiesc in astfel de zone simt ca ceva nu e in regula", subliniaza cercetatorul Rudan. "Trebuie sa alunge depresia artificial creata si sa repozitioneze patul, fotoliile - unde stau mult timp - pana isi recapata starea de liniste".



GLOBUL MALEFIC

In casa lui Anghelescu exista, insa, si un obiect malefic. Un glob pamantesc, o copie fidela a celui care apare in filmul "Scarface" pe care scrie sugestiv "The world is mine" (Lumea e a mea). Obiectul fusese "mostenit" de Anghelescu de la fostul proprietar al casei, afaceristul Mihai Ionescu. Un personaj controversat, executat in 1998 de mafioti. Desi lui Anghelescu i se atrasese atentia asupra arogantei motto-ului, el refuzase sa se desparta de acest obiect.


FENG SHUI

Marele maestru feng shui Yuan Tiang impartea energia vitala in doua componente: energia terestra si energia cereasca. Pentru ca oamenii sunt fiinte terestre din suflu divin, ei trebuie sa-si cladeasca locuintele unde energia terestra este foarte puternica (zona nepoluata) si in care energia cereasca poate circula armonios (zone aerisite), neintrerupta de forme de relief sau constructii "abrupte".



DEZVALUIRILE FACUTE DE STANA ANGHELESCU

Dupa inmormantarea lui Florian Anghelescu, sotiei acestuia i-au revenit in minte tot felul de amanunte pe care le-a observat si "inregistrat".

Stana Anghelescu a incercat sa refaca "la rece" filmul evenimentelor din ziua sinuciderii sotului sau.

Piciorul

Dezvaluirile sale facute jurnalistului Luis Lazarus de la OTV arunca o alta lumina asupra presupusei sinucideri a omului de afaceri. Elementul cel mai interesant este cel legat de pozitia corpului lui Florian Anghelescu in momentul in care a fost gasit. "Unul dintre picioarele omului de afaceri era asezat pe pamant. Nu cu varful, sau abia sa atinga solul, ci cu toata talpa. Celalalt picior ramasese indoit, cu varful inca pe scaunul pe care se presupune ca s-a urcat", a povestit Lazarus citand-o pe Stana Anghelescu.

Nodul, urmele

Surprinzator este si ca funia folosita pentru spanzurare (o cordelina de alpinist) avea nodul foarte sus. "Latul propriu zis era foarte larg. Adica, manat de instinctul de conservare, Anghelescu ar fi putut, cel putin teoretic, sa se elibereze tragandu-si cu usurinta cordelina din jurul gatului", a spus Lazarus. Un alt element pe care Stana Anghelescu l-a semnalat este cel legat de urmele de pe gatul sotului ei. "Nu sunt urme pe gat in partea din fata. Ele au aparut numai pe partile laterale. Este cel putin ciudat pentru ca moartea a survenit prin asfixsiere, deci prin presarea funiei exact pe partea din fata a gatului", a precizat Lazarus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea