Social

#conflict india pakistan #anulare permisii soldati #trupe frontiera

Casa Alba cere Indiei si Pakistanului sa nu agraveze situatia

Un purtator de cuvant al Casei Albe a cerut vineri Indiei si Pakistanului sa nu faca nimic ce ar putea agrava tensiunea dintre aceste tari, dupa anuntarea trimiterii de intariri pakistaneze la granita cu India. "Responsabilii americani sunt in contact atat cu indienii, cat si cu pakistanezii.

Continuam sa cerem partilor sa coopereze in ancheta asupra atentatelor din Bombay si in lupta antiterorism in general", a spus Gordon Johndroe, purtator de cuvant, potrivit AFP. "Cerem partilor sa nu ia initiative inutile si de natura sa intensifice tensiunile", a subliniat el.

Pakistanul a anulat permisiile soldatilor sai si a trimis trupe suplimentare la frontiera cu India, suspectand ca New Delhi a luat masuri similare, a anuntat vineri un oficial militar, in contextul tensiunilor tot mai mari dintre cele doua tari. Potrivit unui oficial militar pakistanez, armata trimite in prezent la frontiera cu India trupe care pina acum fusesera stationate in nord-vest. in paralel, "permisiile au fost anulate". "Nu vrem sa provocam o isterie , dar trebuie sa luam masuri de securitate minime, pentru a preveni orice amenintare", a subliniat sursa militara.

Potrivit acesteia, comandantii pakistanezi au luat aceste initiative find de parere ca autoritatile indiene au facut acelasi lucru, la putin timp de la atentatele din Bombay, de la sfarsitul lunii noiembrie, care au tensionat si mai mult relatiile bilaterale.

Comandantii pakistanezi au decis astfel sa trimita mai multi militari la frontiere, dupa ce au remarcat miscari ale trupelor indiene in zona de frontiera, potrivit oficialilor, care cred, de asemenea, ca India a anulat permisiile soldatilor sai. Relatiile dintre cele doua tari vecine, rivale de mult timp, s-au inrautatit de la atentatele din Bombay, imputate de India unei grupari islamiste cu baza in Pakistan. Cele doua tari au spus ca nu vor razboi, care ar fi al patrulea de la independenta lor din 1947, dar au avertizat ca vor raspunde la orice agresiune .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea