Social

Carutele, scoase din nou la plimbare

Carutele au voie din nou pe strazile tarii. Ieri, Senatul Romaniei a adoptat o propunere legislativa care le da carutasilor permisiunea de a-si scoate pe drumurile nationale vehiculele.

Actul normativ prevede permiterea accesului carutelor pe drumurile nationale, acestea putandu-se deplasa in afara localitatilor, in zonele montane si submontane unde, din cauza conditiilor geografice, nu pot fi realizate drumuri laterale. O lege de acum aproximativ doi ani prevedea faptul ca utilajele taranilor nu au voie pe drumurile nationale, mai ales dupa ce tara noastra a aderat la Uniunea Europeana.

Propunerea legislativa care modifica legea privind circulatia pe drumurile publice a fost initiata de opt parlamentari ai PNL, PSD, PRM si UDMR, termenul de adoptare tacita expirand la 17 aprilie. Documentul a primit un aviz favorabil de la Comisia juridica a Senatului, dupa ce si Guvernul a sustinut propunerea legislativa , cu un amendament referitor la faptul ca initiatorii nu au definit zonele montane si submontane.

In noua propuner de lege mai este prevazut si faptul ca accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale, in afara localitatilor, se va face numai pe timpul zilei, intre orele 7.00-20.00, in sezonul cald, in perioada 16 martie-14 septembrie.

In sezonul rece, perioada 15 septembrie-15 martie, accesul atelajelor va fi permis intre orele 8.00 si 17.00. Deplasarea carutelor pe drumurile nationale, in afara acestui interval orar, constituie contraventie si va fi amendata.

Noua propunere legislativa va putea ajunge insa lege numai dupa ce va primi votul pozitiv si din partea Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea