Social

Cartile Coroanei

Prim
ele doua volume ale celei mai noi colectii initiate de editura All - "Coroana Romaniei" - vor fi lansate pe 28 iunie (orele 10.00, Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, Sala Regina Maria) in prezenta Majestatilor Lor Regele Mihai I si Regina Ana. Titlurile care deschid colectia sunt "Mihai I al Romaniei. Regele si tara" de Ivor Porter si "Regina Maria a Romaniei: Capitole tarzii din viata mea. Memorii redescoperite" de Diana Mandache. Lucrarile vor fi prezentate de prof. univ. dr. Neagu Djuvara si scriitorii ioana parvulescu si Andrei Brezianu. Ivor Porter, scriitor si diplomat de cariera, a venit pentru prima data in Romania in 1939 in cadrul British Council . A revenit, ca spion, in 1943, parasutat de trupele aliate pentru a sustine lupta impotriva germanilor. Desi a fost arestat, l-a cunoscut personal pe Regele Mihai I si a avut ocazia sa intalneasca numeroase personalitati ale politicii romanesti din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cartea sa, "Mihai I al Romaniei. Regele si tara" este o lucrare inedita despre suveranul roman, un amestec de istorie documentara si de amintiri personale. Publicat in 2005, dar lucrat cu migala de-a lungul multor ani, aceast volum, spun editorii, "are toate datele sa se impuna drept o contributie importanta la cunoasterea unui capitol major din istoria tarii noastre". (continuarea in Ziua )
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.