Social

Cartea iubirii lui Dinu Pillat

Una dintre cele mai impresionante povesti de dragoste din cultura romana, intre Dinu si Nelli Pillat, e reconstituita intr-un volum de corespondenta inedita, editat de Humanitas .

Cartea „Biruinta unei iubiri: Dinu & Nelli Pillat. Pagini de corespondenta“, care se gaseste incepand de ieri in librarii , este ingrijita de Monica Pillat, fiica celor doi, si apare in colect ia „Convorbiri, Corespondenta, Portrete“ a Editurii Humanitas, coordonata de Oana Barna.

Monica Pillat a reunit scrisorile parintilor sai, adunate in decursul timpului, acoperind mai bine de o jumatate de secol si pastrate cu pietate in familie. Dialogul este completat, unde este necesar, cu pagini de corespondenta adiacente, trimise de sotii Pillat altor membri ai familiei , precum si cu cateva scrisori apartinand Piei Pillat, sora lui Dinu Pillat.

Majoritatea acestor pagini de corespondenta sunt inedite si se constituie intr-o marturie asupra destinului zbuciumat si tragic al uneia dintre familiile cele mai inzestrate ale culturii romanesti. Povestea familiei Pillat ipostaziaza in acelasi timp tragedia Romaniei intelectuale si profunde, strivita dupa razboi de comunism. Volumul de corespondenta are un cuvant inainte semnat de eseistul Horia-Roman Patapievici .

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea