Social

#terorist #uniunea europeana #cartea electronica #carte identitate

Cartea electronica de identitate va putea fi folosita din 2013

Incepand cu 2013, romanii vor calatori in tarile Uniunii Europene cu ajutorul cartii electronice de identitate, ce va contine si date biometrice, potrivit Ordonantei de urgenta nr.82/2012 publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Cartea electronica de identitate este un card ce va contine pe langa datele cu caracter personal din cartea de identitate (nume, prenume, sex, cetatenie, data si locul nasterii, cod numeric personal, adresa si fotografia titularului) o serie de informatii noi. Astfel, vor fi mentionate prenumele parintilor titularului, certificatele digitale, precum si datele biometrice ale titularului (imaginea faciala, amprentele a doua degete).

Fotografiile impresiunilor papilare se colecteaza doar dupa ce s-a obtinut acordul expres al solicitantului cartii electronice de identitate.

Ordonanta de urgenta precizeaza clar ca dupa personalizarea cartii electronice de identitate, respectiv transmiterea lor catre institutiile obligate sa le emita, toate datele stocate in bazele de date vor fi sterse printr-o procedura automata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea