Pretul carnii de porc a crescut cu 25 de procente fata de decembrie 2011, din cauza scumpirii furajelor, potrivit datelor comunicate de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
"Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut", spune Ioan Ladosi, presedintele APCPR.
Ladosi sustine ca majorarea de pret si scaderea puterii de cumparare vor avea efecte negative. El se asteapta ca de Craciun consumul de carne de porc sa scada cu 15-20%.
Presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania da asigurari ca nu exista motive ca pretul carnii de porc sa mai creasca pana la Craciun. El a precizat ca o eventuala modificare a acestuia ar putea fi determinata doar de fluctuatiile de pret de pe pietele din Europa.
Carnea de porc conduce detasat in preferintele consumatorilor romani. Statistica arata ca, in medie, un locuitor consuma anual in jur de 60 de kilograme de porc. Pe urmatorul loc se afla carnea de pasare, cu un consum mediu anual de 15-20 de kilograme.
#scumpire #alimente #carne #furaje #fluctuatii
Carnea de porc s-a scumpit cu 25% in ultimul an
Carnea de porc s-a scumpit cu 25% in ultimul an Pretul carnii de porc a crescut cu 25 de procente fata de decembrie 2011, din cauza scumpirii furajelor, potrivit datelor comunicate de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania.- 2012-12-06 2012-12-06
Articole din social
Cauta-ti perechea