Social

#pasare #carne de pasare # scumpire carne de pasare #scumpire carne

Carnea de pasare s-ar putea scumpi cu 15%

Pretul kilogramului de carne de pasare ar putea creste cu 15 procente pana la sfarsitul anului din cauza scumpirii furajelor, dar si a combustibililor si energiei, sustine Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

Van spune in luna august preturile la furaje au crescut cu 30%-35% pe fondul secetei si productiei scazute din aceasta toamna.

"Preturile la carnea de pasare vor creste cam cu 5% la poarta fermierilor, pana la sfarsitul anului, dar asta nu reflecta scumpirea din magazine. In general, o crestere de pret la poarta fermei se regaseste de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor", a declarat pentru Mediafax presedintele UCPR, care a precizat ca estimeaza o crestere de 15% la carnea de pasare comercializata in magazine.

Datele Institutului National de Statistica indica faptul ca in primele opt luni ale lui 2012 carnea de pasare s-a scumpit cu doua procente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea