Social

Carmen Paunescu isi adopta victima

Scene emotionante, ieri, la Curtea de Apel Pitesti. Soferita care a omorat o familie intreaga a plans ca un copil si a cerut indurare in instanta. Supravietuitoarea teribilului accident spune ca nu ar fi reusit sa traiasca fara sprijinul sotiei senatorului

Carmen Paunescu , sotia senatorului Adrian Paunescu, a fost judecata pentru uciderea intr-un cumplit accident a trei persoane: mama, tata si copil. Nimeni nu s-ar fi asteptat ca singura supravietuitoare a tragediei sa se ataseze de cea care i-a bagat familia in mormant. Pana si magistratii au ramas uluiti de declaratiile Silviei Burlan , care a spus cu mana pe inima ca, fara sprijinul familiei Paunescu, viata ei nu ar insemna nimic. Ei o hranesc, o imbraca, o duc in excursii, o ajuta la scoala. Practic, orfana familiei Burlan a fost adoptata de sotii Paunescu.



IN ACEEASI MASINA CU ORFANA

Zeci de ziaristi curiosi au asteptat-o pe Carmen Paunescu in fata Curtii de Apel Pitesti. La ora 10.00, Carmen Paunescu a coborat dintr-un Cielo. Autoturismul era condus de soferul familiei senatorului, iar de pe bancheta din spate s-au dat jos fiica sa si Silvia Burlan, orfana din teribilul accident petrecut in vara anului 2004. Cele trei se tineau de mana, iar in ochii lor se citeau durerea si disperarea. Dosarul s-a redeschis, dupa ce procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea au considerat ca pedeapsa primita de Carmen Paunescu, aceea de doi ani cu suspendare, este mult prea mica in raport cu gravitatea faptei.



PROCUROAREA A CERUT MAJORAREA PEDEPSEI

Trei oameni si-au pierdut viata, iar o tanara in varsta de 16 ani a ramas singura pe lume. Acesta este tragicul bilant in urma accidentului provocat de Carmen Paunescu pe data de 31 iulie 2004. Procuroarea Rozalia Onofrei este ferm convinsa ca sotia senatorului PSD Hunedoara merita o pedeapsa mult mai mare: "Cerem majorarea pedepsei, pentru ca vina este exclusiv a inculpatei. S-a angajat in depasirea unei coloane de masini, desi nu avea vizibilitate. Era singura in masura sa evite accidentul. Se impune majorarea pedepsei, tinand cont de numarul mare al victimelor care si-au pierdut viata", a afirmat Rozalia Onofrei.



MEMBRA A FAMILIEI

Mai bine de un sfert de ora, avocata Alice Draghici, aparatoarea lui Carmen Paunescu, a incercat sa aduca argumente favorabile pentru clienta sa. "Consecintele dramatice ale accidentului, soldat cu 3 decese, sunt dureroase atat pentru inculpata, cat si pentru familia Burlan. Clienta mea a facut eforturi financiare, pentru inmormantarea si pomenile victimelor, dar in special pentru cresterea si educarea fetitei, care a devenit o membra a familiei Paunescu. Relatiile dintre fata si familia Paunescu sunt foarte sudate: cu totii merg la mare, la munte, ce are fata sotilor Paunescu are si Silvia. De asemenea, i-au cumparat calculator, haine, telefoane si, in plus, toate facturile sunt platite de ei. Foloseste cuiva daca inculpata ajunge la inchisoare? Cine-i va asigura fetitei cresterea? Aceasta sentinta nu ar aduce beneficii nimanui."



LIPITA DE CARMEN

Silvia Burlan a stat pe tot parcursul sedintei de judecata langa Carmen Paunescu, in fata magistratilor, si nu a ridicat privirea din pamant. Era imbracata intr-o pereche de blugi si o geaca neagra, iar ochii ii erau plini de lacrimi. Pentru ca este minora, in numele ei a vorbit avocata pe care si-a angajat-o. Printre altele, aceasta a spus: "Fata se simte ca intr-o adevarata familie. In afara faptului ca-i iau tot ce are nevoie, minora a petrecut toate sarbatorile in sanul familiei Paunescu. Fiica inculpatei si partea vatamata se inteleg foarte bine. Va rugam sa respingeti recursul declarat de procurori." In tot acest rastimp, fata a dat din cap, ca si cum ar fi de acord cu cele spuse de avocata.



IMPREUNA PE VIATA

Imbracata cu o geaca de fas , o pereche de raiati si cu parul prins in coada; asa arata Carmen Paunescu. Isi framanta mainile, iar obrajii ii erau umezi de lacrimi. Cu o voce strinsa, a spus: "Va rog sa nu-mi schimbati sentinta, ca sa-mi pot duce pana la capat misiunea, aceea de a avea grija de fata, nu pana la 18 sau 25 de ani, ci toata viata. Va multumesc." Daca se va mentine aceeasi pedeapsa sau Carmen Paunescu va ajunge la inchisoare, vom afla pe 15 martie, cand magistratii se vor pronunta in acest dosar.

INTERDICTIA SENATORULUI

Cum s-a terminat sedinta, Carmen Paunescu le-a luat de mana pe Silvia si pe fiica ei si au iesit fulger din sala. Am incercat sa stam de vorba cu ele, insa au refuzat categoric. Au urcat in masina, fetele in spate si Carmen Paunescu pe bancheta din fata dreapta, iar soferul a demarat in tromba. Nici unchiul Silviei Burlan nu a vrut sa comenteze prea mult: "Nu vreau decat sa-mi ingrijeasca nepoata." Avocata Alice Draghice ne-a dezvaluit ca "doamna Paunescu nu vorbeste, pentru ca i-a interzis sotul. Eu ce sa va spun..."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea