Social

#sibiu #craiova #timisoara #brasov #preferinte romani # resedinte regionale #regionalizarea Romaniei

Care sunt preferintele romanilor pentru viitoarele resedinte regionale

Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut recent un sondaj in ceea ce priveste stabilirea resedintelor viitoarelor regiuni in procesul de regionalizare a Romaniei.

"Decizia va fi luata inainte de a fi realizate alegeri pentru structurile regionale. Deci, resedinta va fi stabilita dupa ce vor fi stabilite regiunile. Trebuie sa recunosc faptul ca este decizia care genereaza cele mai multe patimi, discutii, negocieri", a declarat Liviu Dragnea.

Rezultatele sondajului au aratat ca pentru Regiunea Nord-Est, 48% din locuitorii din cele sase judete din nordul Moldovei vor ca resedinta regiunii sa fie Iasi.

Pentru Regiunea Nord-Vest, 63,2% din locuitori au optat pentru Cluj. Locuitorii Regiunii Banat au ales ca resedinta pentru viitoarea regiune Timisoara, in procent de 69,5%.

In ceea ce priveste capitala Regiunii Oltenia, 59,8% au optat pentru orasul Craiova, in timp ce 28% din locuitori din Regiunea Muntenia au ales ca resedinta de regiune orasul Ploiesti.

Pentru Regiunea Sud-Est, 23,8% din locuitori au ales ca resedinta Constanta. Cea mai dificila alegere a fost insa in ceea ce priveste resedinta Regiunii Centru, unde exista o mare concurenta intre Sibiu (25,7%) si Brasov (28,7%).

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea