Social

#obtinere permis conducere #pasi de urmat #permis de conducere

Care sunt pasii de urmat catre obtinerea permisului de conducere?

Permisul de conducere categoria B a devenit aproape obligatoriu pentru cei aflati mereu in miscare. Mai nou, acesta face parte din cerintele principale care se regasesc in anunturile de angajare, iar obtinerea lui poate aduce nu doar mai mult confort, ci si mai multi bani.

 

Acest act ravnit nu se obtine insa asa usor. Pentru a-l purta cu mandrie in portofel este necesara o pregatire speciala, seriozitate si foarte multa responsabilitate.

Astfel, pentru a putea trece cu brio cele doua mari probe ce stau intre tine si el, este necesar sa petreci ore bune invatand si sa tratezi totul cu seriozitate – deoarece, odata ce il vei obtine si vei conduce un autovehicul, nu va trebui sa te protejezi doar pe tine, ci si pe restul participantilor la trafic.

PASUL NR. 1: Alegerea unei scoli auto bune

Decizia de a urma o scoala de soferi trebuie sa vina doar atunci cand te simti total pregatit sa faci acest pas, nu la insistentele altora sau doar pentru ca «va da bine in CV».

Dupa ce ai luat marea hotarare, este timpul sa incepi cautarea unei scoli auto bune si, implicit, a unui instructor de incredere, cu experienta si foarte multa rabdare. in acest sens, se recomanda sa ii intrebi pe cei apropiati, rude si prieteni, care sunt deja conducatori auto. De asemenea, este indicat sa nu apreciezi scolile dupa criteriul costurilor, un pret prea mic putand veni la pachet cu lipsa de interes din partea instructorului auto.

In aceasta etapa trebuie sa te ocupi si de intocmirea dosarului de acte, precum si de efectuarea vizitelor medicale. Nu intra in panica! Un instructor auto bun iti va oferi toate informatiile despre aceste cerinte si te va ajuta sa ajungi cu bine la pasul urmator – invatarea.

PASUL NR. 2: Invatarea legislatiei rutiere

Instructorul auto iti va prezenta initial in ce consta intregul proces, apoi iti va oferi materiale de studiu sau te va indrepta catre unele pe care le considera accesibile si ajutatoare.

Multe persoane, chiar daca nici bine nu au inceput scoala, incep sa completeze chestionare auto – actiune care nu face altceva decat sa creeze confuzie si sa induca frica. Pentru a putea ajunge sa completezi chestionare auto politie, trebuia ca mai intai sa te familiarizezi cu informatia, mai exact, sa citesti legislatia rutiera. Atentie insa ca aceasta sa fie de actualitate!

Dupa ce ai citit suficient sau chiar in timp ce parcurgi legislatia, daca ai intrebari ce necesita lamuriri, nu ezita sa intrebi instructorul. in fond, el este cel care trebuie sa te introduca in aceasta noua lume a conducatorilor auto, nu doar practic, ci si teoretic.

PASUL NR.3: Rezolvarea de chestionare auto

Urmatorul pas care te duce si mai aproape de permisul de conducere este completarea de chestionare auto. Nu face greseala sa completezi chestionare online pe orice site deoarece poti invata gresit! Venind din surse nesigure, au toate sansele sa nu fie conforme cu ultimele modificari din legislatia rutiera.

Alege sa rezolvi chestionare auto drpciv de pe site-uri cunoscute pentru seriozitate. Unul dintre acestea ar fi drpciv-teste.ro, loc in care gasesti teste pentru scoala de soferi verificate temeinic, astfel incat sa asigure corectitudinea informatiilor. Chestionarele disponibile pe acest site cuprind intrebari care se vor gasi cu siguranta in examenul auto scris.

Desigur, poti alege sa completezi si chestionare auto clasice, «pe foaie», insa avantajul celor online este dat de faptul ca simuleaza perfect proba scrisa, ajutandu-te sa te obisnuiesti usor cu ce va urma.

PASUL NR. 4: Programarea si sustinerea examenului auto scris

inainte de a te programa pentru examenul scris, asigura-te ca reusesti sa faci mereu chestionare auto drpciv cu 25-26 de raspunsuri corecte. Da, la inceput cel mai probabil vei gresi mult insa, cu rabdare si atentie, vei mentine o linie constanta.

Programarea se face usor, iar examenul va fi floare la ureche daca ai invatat corect. Pentru a-l trece cu brio ai nevoie de minim 22 de raspunsuri corecte din 26. Apoi, urmeaza proba cea mare. Dar, in timp ce rezolvai chestionare auto probabil ca ai terminat si orele de condus, astfel ca va fi simplu!

PASUL NR. 5: Sustinerea «traseului»

Proba practica a examenului auto, cunoscuta in popor si sub denumirea de «traseu», este cea care sperie cel mai mult cursantii, desi nu ar trebui. Odata luat examenul scris, iar orele de condus au fost finalizate cu bine, aceasta ultima proba va fi simpla.

Increderea conteaza cel mai mult acum! In cazul in care esti stresat si speriat, ai mari sanse sa faci greseli, de aceea trebuie sa privesti aceasta proba finala cu calm. Gandeste-te ca permisul de conducere este acum extrem de aproape si ca in curand vei putea fi tu pe scaunul soferului, bucurandu-te de condus.

In concluzie, fiecare etapa a procesului de obtinere a permisului auto trebuie tratata cu seriozitate si responsabilitate. Regulile de circulatie trebuie stiute foarte bine, precum si notiunile de mecanica si cele de prim ajutor.

Priveste cu responsabilitate condusul, fa cat mai multe chestionare auto si condu apoi cu incredere catre viitor!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea