Social

#Indicele de Perceptie a Coruptiei #coruptie #romania

Care este perceptia romanilor asupra coruptiei!

Romania se afla pe locul 58 in lume, in ceea ce priveste Indicele de Perceptie a Coruptiei (IPC). Astfel, Romania se situeaza pe aceeasi pozitie cu Grecia, potrivit indicelui lasat de Transparency International.

IPC reprezinta un indice global agregat incluzand pana la 12 surse diferite, care capteaza perceptia oamenilor de afaceri si a expertilor de tara cu privire la nivelul de coruptie din sectorul public.

Pentru stabilirea indicelui de coruptie, se acorda un punctaj de reflecta gradul perceput de coruptie: 100 de puncte înseamna deloc corupt, iar 0 puncte foarte corupt, potrivit mediafax.ro.

Pe primele locuri în clasament se afla Danemarca (91 de puncte), Finlanda (90 de puncte), Suedia (89 de puncte), Noua Zeelanda (88 de puncte) si Olanda (87 de puncte), iar pe ultimele Sudan (12 puncte), Afghanistan (11 puncte), Coreea de Nord si Somalia (cate 8 puncte).

Romanai se afla pe acelasi loc cu Grecia, fiecare obtinand un scor de 46 de puncte.Totodata Romania se afla în urma unor tari ca Rwanda, Namibia, Arabia Saudita, Malaysia, Cuba si Ghana, potrivit clasamentului întocmit de Transparency International.

Sursa foto: ziarulincomod.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea