Social

#cafea #cafeina #ora cafea #cortizon

Care este ora potrivita pentru a bea cafeaua

Cafeaua are cele mai mari efecte atunci cand este bauta intre orele 09.30 si 11.30, deoarece ceasul biologic este mai receptiv la cafeina la cateva ore de la trezire, arata un studiu realizat recent de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland.

Explicatia consta in faptul ca nivelul hormonului cortizon creste intre orele 08.00 si 09.00, iar dupa aceasta perioada incepe sa scada spre sfarsitul diminetii.

Potrivit rezultatelor studiului, in cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este foarte mare, cafeina interactioneaza cu acesta, iar organismul poate dezvolta rezistenta la cafeina si, implicit, nu isi va mai face efectul.

De asemenea, neurologul Steven Miller a precizat ca persoanele care beau cafea intre orele 08.00 si 09.00 dezvolta toleranta la cafeina, de aceea vor simti nevoia sa creasca doza.

Sursa foto: websbook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea