Social

#imprimeria nationala franta #servicii medicale #casa nationala de sanatate #sarduri de sanatate #carduri romani

Cardurile de sanatate, disponibile de luna viitoare

Noile carduri de sanatate ar putea intra in posesia romanilor "in timp foarte scurt", chiar din luna mai, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Imprimeria Nationala s-a angajat ca, din luna mai, sa fie eliberate cate un milion de carduri pe luna.

"Suntem in ultima faza de negociere a contractului cu Imprimeria Nationala, iar eu cred ca in timp foarte scurt, o saptamana, doua, trei va putea incepe sa functioneze acest program, in sensul in care, asa cum ne-a promis Imprimeria, undeva cu luna mai sau iunie sa inceapa sa livreze cate un milion de carduri pe luna", a explicat ministrul Sanatatii.

Imprimarea acestor carduri de sanatate ar putea dura chiar si 18 luni, iar ministrul Sanatatii a anuntat ca ar dori sa cumpere 20 de milioane de astfel de carduri. Valoarea unui card va fi de 2,2 euro, bani ce vor fi achitati de ministerul Sanatatii.

Primele carduri active au fost eliberate de Casa Nationala de Sanatate pe data de 19 decembrie 2012 si au fost primite de doi aradeni, care le vor putea folosi doar dupa ce serviciile medicale vor fi dotate cu aparate de citire a cipurilor.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea