Social

# asigurare sanatate # utilizare card sanatate #card de sanatate

Cardul de sanatate devine obligatoriu. Ce trebuie sa faci

Potrivit unui proiect supus dezbaterii, cardul de sanatate va fi obligatoriu pentru toti romanii incepand de luna viitoare, Astfel, la fiecare vizita la medic va trebui sa aveti asupra voastra acest card, unde vor fi inregistrate informatii privind starea de sanatate, analize si medicamente recomandate etc.

"Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015", se arată în proiectul de Hotarare de Guvern.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că până la 1 februarie se face iniţierea cardurilor, de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active. Introducerea cardului de sanatate, ca masura de transparentizare si eficientizare a fondurilor din sanatate ar fi trebuit finalizata inca din anul 2007, insa a fost amanata pana in 2014. 

Din luna septembrie si pana in prezent, potrivit autoritatilor, au fost distribuite peste 12 milioane de carduri, insa numai 10% au fost activate pana la 15 decembrie.

Daca nu ati primit pana acum cardul de sanatate, trebuie sa solicitati reemiterea acestuia la Casa de Sanatate a Judetului de care apartineti cu domiciliul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea