Social

#asigurati #card de sanatate #medici de familie

Cardul de sanatate, blocat! Medicii de familie trateaza astazi doar urgentele!

De 10 zile, activitatea medicilor de familie este ingreunata din cauza cardului de sanatate! Astazi, cadrele medicale au anuntat ca vor acorda consultatii fara card, prevazute ca obligativitate in contract, doar copiilor si persoanelor care au adeverinte inlocuitoare de card.

Asiguratii care au card de sanatate nu pot primi servicii medicale daca sistemul CEAS nu functioneaza, dupa cum subliniaza medicii intr-un comunicat de presa semnat de Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie.

“Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie sunt profund ingrijorate de anuntul facut ieri, 14 februarie, CNAS despre o defectiune constatata in functionarea CEAS, estimand ca in maxim 30 de ore va remedia defectiunea si sistemul PIAS va fi functional in parametrii proiectati. De aceea, CNAS recomanda ca pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor va putea fi efectuata in modul offline. De mai bine de 10 zile intreaga platforma electronica a CNAS functioneazi cu mare dificultate, insa acum este evident ca activitatea intregului sistem sanitar este afectata, atat activitatea medicilor de familie cat si consultatiile in ambulatoriu, efectuarea de analize de laborator, eliberarea medicamentelor in farmacii, internarile sau externarile din spitale”.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea