Social

Carantina in localitatile Agighiol si Crisan din judetul Tulcea

Localitatile Agighiol si Crisan din judetul Tulcea au intrat ieri in carantina, dupa ce autoritatile au anuntat ca exista suspiciuni cu privire la existenta virusului. Directorul Institutului National de Diagnostic si Samatate Animala, Nicolae Stefan, a declarat ieri ca "virusul gripei aviare H5 a fost confirmat in cazul probelor prelevate de la pasarile din localitatea Agighiol din judetul Tulcea".



In ceea ce priveste localitatea Crisan, acesta a afirmat ca virusul nu a fost inca izolat. Autoritatile au instituit filtre de dezinfectie la iesirile si intrarile din cele doua sate si s-a inceput sacrificarea pasarilor. Pana acum, in judetul Tulcea au mai fost confirmate focare de gripa aviara la Ceamurlia de Jos, Maliuc, Caraorman si Periprava. La acestea se adauga cele din judetul Braila, din localitatile Scarlatesti (comuna Ciresu), Dudescu (comuna Zavoaia), Bumbacari (comuna Dudesti) si Ciocole. Pana in prezent, Ministerul Sanatatii (MS) nu a confirmat existenta vreunui caz de gripa aviara la om, infirmand astfel informatiile potrivit carora la Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea ar fi internati doi bolnavi cu aceasta maladie. In Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Tulcea, sunt internate doua persoane in varsta de 76 ani si, respectiv, 36 de ani, ambele din localitatea Periprava, care au afectiuni pulmonare si febra. In spitalul tulcean mai exista un caz de acest gen, respectiv o femeie de 32 de ani din localitatea Caraorman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea