Social

#capitala blocata #miting Piata Victoriei #RCA inghetat #miting transportatori

Capitala si alte 20 de orase din tara, blocate de transportatori. Reactia Guvernului

Astazi, soferii sunt avertizati sa ocoleasca zona Pietei Victoriei! Transportatorii rutieri organizeaza un protest de amploare la care au anuntat ca vor scoate in strada 5.000 de vehicule in Bucuresti si alte 100.000 in tara.

Mitingul a inceput la ora 9.00, in fata Guvernului si va dura pana la ora 15.00. In Piata Victoriei au fost aduse si zeci de masini de mare tonaj, camioane, tiruri, dar si taxiuri.

“Circulatia rutiera va fi restrictionata pe sos. Kiseleff de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv pe sos. Kiseleff de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona centrala), permitandu-se permanent circulatia pe Str. Arhitect Ion Mincu. Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata prin asigurarea traficului rutier, doua benzi pe sens in fata cladirii Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu", a anuntat Bridaga de Politie Rutiera.

Transportatorii vor plafonarea tarifelor de referinta pentru RCA pe o perioada mai indelungata, nu pentru 6 luni sau mai putin si cer demisia lui Misu Negritoiu.

"Problema RCA treneaza de multa vreme, din cauza incapacitatii institutiilor responsabile de a gestiona aceasta situatie. Dupa consultari cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Consiliul Concurentei, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta tocmai pentru a crea cadrul juridic care sa permita rezolvarea acestor probleme. Ordonanta reflecta solicitarile transportatorilor, respectand legea si rolul tuturor institutiilor implicate. Nu este in competenta Guvernului sa stabileasca valoarea de plafonare a tarifelor RCA si este inadmisibil sa i se solicite guvernului acest lucru. Aceasta chestiune trebuie clarificata de ASF. Guvernul nu se poate substitui institutiilor care trebuie sa-si asume responsabilitatea rezolvarii disensiunilor dintre asiguratori si transportatori.

Stabilirea preturilor, cerere formulata joi in petitia adresata Guvernului, nu este in atributiile Executivului ci a Autoritatii de Supraveghere Financiara care are cadrul legal sa intervina."

Sursa foto: cancan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea