Social

#targ de Craciun Bucuresti #lumini sarbatori #1 decembrie

Capitala, luminata de sarbatori de 3 milioane de beculete! Surprizele Targului de Craciun

La 1 Decembrie se startul Sarbatorile de Iarna! Mai exact, la ora 19:00, in Piata Constitutiei, vor fi aprinse luminile de sarbatori si se va deschide Targul de Craciun.

Anul acesta, peste 3 milioane de beculete de tip LED vor impodobi Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna, pe un traseu de 29 kilometri, in 52 locatii.  In premiera pentru Bucuresti, si Centrul Istoric va fi iluminat festiv anul acesta.

Tot de la 1 decembrie, bucurestenii vor putea vizita zilnic, in intervalul orar 10:00 –22:00, Targul de Craciun: peste 100 de casute ale Targului de Craciun vor aduce in strada bucataria autohtona, obiecte artizanale si decoratiuni de Craciun. In acest an, casutele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Coltul de decoratiuni, Fabricat in Romania, Zona culinara sau Dulce de Craciun.

Vor putea fi achizitionate ​sculpturi in lemn si os, tesaturi, impletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, papusi, masti traditionale, cosuri din lemn, vitralii, icoane pe sticla, globuri pictate manual, ghirlande, clopotei, ceramica de Horezu, produse ecologice din lavanda si trandafiri, articole din piele, costume populare, ii, camasi, palarii, basmale, magiun, dulceturi, prajituri de casa, cozonaci, ciocolata de casa, turta dulce, inghetata la butoi, salam de biscuiti, covrigei, placinte, scovergi, poale-n brau, alivenci moldovenesti, sarmale maramuresene, tuica, palinca, vin fiert si multe altele.

Casa lui Mos Craciun va fi deschisa in perioada 1 - 24 decembrie, in intervalul orar 11:00 – 13:00 si 17:00 –22:00 si reprezinta una dintre surprizele pregatite indelung si asteptate cu nerabdare de cei mici.

De asemena, cei mici pot face cunostinta cu Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucarii si cu Povestitorul, ajutoarele de nadejde ale Mosului, care, prin joaca, afla dorintele copiilor. Tot in acest spatiu se afla si cutia postala unde copiii isi pot lasa scrisorile cu dorintele lor.

Mos Craciun poposeste in targ in perioada 10 – 24 decembrie, in intervalul orar 11:00 – 13:00 si 17:00 – 22:00 si ii asteapta cu nerabdare pe copii, care ii pot spune o poezie si il pot cunoaste mai bine.

Tot in perioada 1 – 30 decembrie, intre orele 10:00 – 22:00, parintii sunt asteptati cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar in aer liber si trenulet, toate cu intrare libera.

Campania “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!’’ continua si in acest an. Vizitatorii pot dona jucarii si carti, care vor ajunge la copiii nevoiasi, in speranta casarbatorile acestora vor deveni mai frumoase.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole sustinute de ansambluri de datini si obiceiuri din diferite zone ale tarii, grupuri de copii, grupuri de colindatori, cantareti de muzica populara, artisti consacrati, trupe cunoscute si coruri celebre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea