Social

#scecnariul rosu #coronavirus #bucuresti

Capitala a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori si intra in scenariul rosu

Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 3,05 la mia de locuitori in Bucuresti. Asta inseamna ca Bucurestiul a intrat in scenariul rosu, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

Numarul cazurilor noi din Bucuresti se apropie din nou de 1.000. Conform raportului furnizat de GCS, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 927 de infectii.

Se inchid restaurantele, teatrele si cinematografele

Deoarece incidenta cazurilor de infectare a trecut vineri, 5 martie, de 3 imbolnaviri la mia de locuitori in ultimele 14 zile, majoritatea localurilor vor fi inchise.

Conform legii, atunci cand o localitate trece de rata de infectare de 3 la mia de locuitori, se iau masuri suplimentare, precum inchiderea restaurantelor, cafenelelor sau teatrelor, care acum functioneaza in Bucuresti la o capacitate de 30%.

Conform ordinului de ministru, cresele si gradinitele raman deschise chiar si in scenariul rosu. In plus, merg la scoala copiii din ciclul primar (clasele 0-4).

In senariul Rosu se mai afla judetele Timis (5,50), Ilfov (3,31), Cluj (3,60) si Brasov (3,25).   

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea