Social

#promotii magazine #cumparaturi romani #alimente romani

Capcana promotiilor “3 la pret de 1”

Un studiu realizat de Organizatia pentru Protectia Consumatorilor – InfoCons arata ca 35% din alimentele pe care le achizitionam la promotii ajung sa fie aruncate la gunoi. Solutia ramane sa facem mai des cumparaturi si sa achizionam doar strictul necesar!

“Pe valorile pe care noi le-am analizat 35% din tot ceea ce cumparam ca si alimente le aruncam la gunoi, din trei motive: cumparam prea mult in loc sa cumparam mai putin si mai des, nu suntem foarte atenti la modul de depozitare al produselor si la promotiile din magazine. Putina lume stie ca fiecare sertar, fiecare raft din frigider are temperaturi diferite si daca nu punem produsele unde trebuie, chiar daca sunt in termenul de valabilitate se strica. Trebuie sa fim atenti si la promotii, pentru ca daca nu suntem atenti putem fi pacaliti foarte usor. In general, la promotii termenul de valabilitate este foarte scurt, nu poti consuma intreaga cantitate si arunci mai mult decat ai crezut ca poti consuma, dar banul l-ai scos din portofel”, a declarat Sorin Mierlea, presedintele Organizatiei pentru Protectia Consumatorilor pentru Super-Hrana.

“Este important ca aceste promotii sa nu poata sa fie facute la mai putin de 15 zile pana la termenul de expirare si la astfel de promotii sa nu mai avem produse cu termen de valabilitate diferit. Anumite produse sunt legate intr-un pachet si vorbim de trei produse cu termene de valabilitate diferite si ca si vizibilitate il vezi pe cel cu termenul cel mai lung”, a spus Sorin Mierlea.

Specialistul de la InfoCons atrage atentia ca un produs depozitat corespunzator poate fi consumat in conditii de siguranta si la 4-5 zile dupa ce a expirat termenul de valabilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea