Social

#politie #marijuana #infractiune #cultura canabis # pedeapsa marijuana

Cannabis in ghiveci: ce se intampla cand cultivi marijuana acasa

In timp ce multi dintre noi ne multumim sa crestem acasa muscate si Aloe Vera, alti compatrioti aleg sa planteze cannabis in ghiveci, riscand sa fie trasi la raspundere din punct de vedere legal. Cazurile continua sa intre in atentia opiniei publice, astfel ca se impune intrebarea fireasca: ce se intampla cand cultivi marijuana la domiciliu?

In randul infractiunilor depistate frecvent de autoritatile din Romania se numara si traficul si posesia de droguri de risc, in care poate fi incadrata si cultivarea cannabisului in ghiveci. Pedepsele pentru acest tip ilicit de gradinarit se stabilesc, desigur, in functie de circumstante.

Povesti autohtone despre marijuana crescuta la domiciliu

Inceputul acestei saptamani nu a fost deloc unul fericit pentru patru persoane arestate preventiv, dupa ce una dintre acestea a fost prinsa in flagrant cu peste jumatate de kilogram de cannabis. Planta ilegala provenea de la locuinta unei femei din judetul Prahova, care avea acasa 1.085 de ghivece cu marijuana, instalatii speciale pentru cresterea cannabisului si un dispozitiv de cantarire a drogurilor.

Inculpatii au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile de la Tribunalul Bucuresti, pentru trafic ilicit de droguri de risc in forma continuata.

In vara anului trecut, doi tineri din Craiova au primit o condamnare de cate 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru cultivare de droguri pentru consum propriu. Craioveanul Marin Culcea a descoperit ca noul sau chirias i-a folosit apartamentul pentru a cultiva cannabis si a sesizat politia in acest sens.

Unul din dormitoarele imobilului functiona ca o sera, in care ghivecele "gazduiau" culturi de marijuana. Plantele erau consumate de doi studenti in varsta de 24, respectiv 23 de ani. In urma proceselor in care au fost judecati, tinerii au fost obligati sa plateasca si cate 2.200 de lei pentru cheltuielile judiciare.

Pedepsirea cultivarii de cannabis

In Romania, detinerea fara drept de produse sau substante toxice, in care se incadreaza si drogurile usoare (cannabisul), se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 15 ani, potrivit articolului 312 din Codul Penal.

Pedeapsa aplicata se stabileste in functie de motive (posesia este in scop personal sau pentru vanzare), cantitatea posedata (in cazul unei sere domestice, suspiciunea de trafic este mereu prezenta) si recidiva (circumstanta agravanta in cazul posesiei).

Cele mai multe condamnari in tara pentru posesie si trafic de droguri sunt de inchisoare cu suspendare.

Sursa foto:heraldsun.com.au

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea