Social

#romania se topeste # 39 de grade #canicula romania #canicula #romania # avertizare de canicula # cod galben de canicula

Canicula loveste Romania! Va fi prapad in aceasta saptamana. Zile intregi cu temperaturi de pana la 39 de grade la umbra!

Canicula se intoarce in Romania. De data aceasta va pune stapanire pe intreaga tara, iar temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade Celsius. De temperaturile deosebit de crescute nu va scapa nici Bucurestiul.

 

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile vor fi mai ridicate in special in Campia de Vest si in sud-vestul Olteniei, insa va cuprinde intreaga tara.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari pe alocuri. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari de scurta durata. Se vor semnala si ploi, in special in zona montana, dar si in extremitatea de nord-vest a teritoriului.  

Avertizare de canicula pana pe 31 iulie

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de canicula valabil pentru perioada 26-31 iulie. Sunt vizate fenomene precum: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula.  

“In cea mai mare parte a tarii, in ultimele zile ale lunii iulie, valul de caldura se va extinde si se va intensifica treptat, disconfortul termic va creste, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In regiunile vestice, sudice si local in restul teritoriului va fi canicula. Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 34 si 39 de grade, cu cele mai ridicate valori in Oltenia si Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi canicula si disconfort termic ridicat in regiunile vestice”

Cum va fi vremea in Bucuresti

“Vremea se va incalzi, va deveni caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar pana la sfarsitul saptamanii disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime vor creste de la 32...33 de grade luni (26 iulie), spre 35...36 de grade marti (27 iulie), iar apoi se vor situa in jurul a 38 de grade. Temperatura minima va avea valori, in general, de 20...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab”, anunta ANM..

Surse foto: b365.ro, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea