Social

#incalzire globala #canicula #terra #decese #viata pe terra #decese canicula

Canicula ameninta viata pe Terra

In anul 2003, un val de caldura a lovit intreaga Europa, ducand la decesul a 70.000 de persoane. Vestile pe care le dau acum oamenii de stiinta in ceea ce priveste incalzirea globala sunt la fel de inspaimantatoare. Cercetatorii spun ca in urmatorii zeci de ani, aproape 90% din populatia Pamantului ar putea muri din cauza caldurii.

Un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia arata ca numarul deceselor provocate de canicula ar putea creste cu 20% pana in anul 2020, iar estimarile specialistilor pentru viitorul apropiat sunt sumbre in aceasta privinta. Cercetatorii sustin ca decesele din cauza temperaturilor foarte ridicate ar putea creste chiar si pana la 90% pana in anul 2080.

Specialistii au spus ca cele mai afectate zone vor fi centrele urbane, deoarece cladirile si asfaltul amplifica intensitatea razelor soarelui, ducand la temperaturi extreme, greu de suportat, potrivit theverge.com.

Sursa foto: qmagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea