Social

#adriana saftoiu #pnl #alegeri

Candidatura Adrianei Saftoiu pe listele PNL, cu scuze fata de ex-ministrul Atanasiu

Fosta consiliera prezidentiala va candida impotriva pedelistilor Avramescu sau Voinescu. Oferta i-a fost facuta, inca din primavara, personal de catre Dinu Patriciu.

Liberalii
au batut in cuie, ieri, candidaturile pe listele parlamentare la alegerile uninominale din noiembrie, desi Guvernul nu a finalizat inca harta circum­scriptiilor electorale din patru judete , inclusiv Bucurestiul.

Reuniunea Delegatiei Perma­nente a fost mai mult formala, liderii PNL votand in bloc listele pentru marea majoritate a judetelor si pentru Capitala. Batalia cea mai interesanta se daduse luni seara, in sedinta Biroului Politic Central, intre presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, pe de o parte, si presedintele filialei Sector 1 Vlad Moisescu si fostul lider de la Bucuresti, Ludovic Orban.

Cei doi nu voiau cu nici un chip sa accepte candidatura la deputatie a lui Olteanu intr-un colegiu din acest sector, din zona in care locuieste presedintele Camerei. Nici la sedinta organizatiei de Bucuresti, care a precedat BPC, Moisescu si Orban nu s-au lasat induplecati de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu, care cerea insistent o impacare a partilor.

In BPC, Olteanu a reusit insa sa transeze lucrurile in favoarea sa, cerand un vot din partea Biroului, pe care l-a echivalat cu „un vot de incredere” din partea colegilor de partid. A castigat cu 20 la 3.

Tariceanu – deputat de Primaverii, Orban – de Piata Victoriei

Conform ultimei variante a hartii electorale, in Sectorul 1 vor candida cei mai grei lideri ai PNL: premierul – la Camera, in colegiul din zona Baneasa, Aviatiei, Piata Dorobanti, Primaverii; Olteanu – la Camera, in Bucurestii Noi, Pajura, Soseaua Bucuresti-Ploiesti , Arcul de Triumf; Orban – la Camera, in zona de centru, Gara de Nord , Piata Victoriei, Piata Universitatii.

In cel de-al patrulea colegiu din Sectorul 1 va candida consilierul primarului Andrei Chiliman, Daniel Budurescu. Vicepresedintele Crin Antonescu va merge si el tot in acest sector, dar la Senat, urmand sa se decida daca va face echipa cu Tariceanu sau cu Orban.O alta discutie interesanta a fost cea legata de candidatura Adrianei Saftoiu, careia i s-a pastrat un loc la deputati, la Prahova.

Aici a avut insa obiectii fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu. Acesta a transmis la centru ca, daca Saftoiu candideaza, isi va depune si el candidatura fix in acelasi colegiu. Ca Atanasiu, unul dintre oamenii cu influenta in PNL, sa fie imbunat, s-a decis sa i se ceara Adrianei Saftoiu sa ii dea un telefon lui Teodor Atanasiu, in care sa i se prezinte scuze.

Pe vremea cand acesta era ministru al Apararii, Saftoiu, pe atunci consilier prezidential, a depus o plangere penala pentru abuz in serviciu. Atanasiu a fost suspendat din functie si, in final, a demisionat, pierzand sefia MApN, pentru ca, ulterior, procurorii sa decida neinceperea urmarii penale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea