Social

# vaccinare populatie #masca de protectie # florin citu

Cand vom renunta la masca de protectie? Raspunsul premierului Florin Citu

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat radical vietile si a venit cu reguli noi, la care inainte multi dintre noi nici nu ne-am fi asteptat. Una dintre acestea este purtarea mastii de protectie.

 

Toata luma astepta momentul in care masca de protectie sa nu mai fie obligatorie. Premierul Florin Citu a vorbit despre momentul in care vom renunta la purtarea mastii si a precizat care sunt conditiile pentru ca acest lucru sa se intample.  

Premierul Citu a mai spus ca un comitet interministerial pregateste scenariile pentru „cum va arata Romania dupa 1 iunie” daca va avea 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va reprezenta 35% dintre persoane. El a aratat ca, dupa ce 70% dintre romani se vor fi vaccinat, se va putea discuta despre renuntarea la purtarea mastii.

„Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune ca sunt gata sa deschida pentru cei care se vaccineaza. Eu vreau sa ma asigur ca toti romani au acces la vaccin si nu este discriminare, daca ai avut acces la vaccin si nu ai vrut sa te vaccinezi, o sa fie complicat. (…) In Romania am vazut ca exista un interes pentru vaccinare in jur de 50-60% din populatie. (…) Daca ajunge la 60% o sa putem sa relaxam, revenirea la normalitate sa fie foarte vizibila in acel moment”, a declarat premierul.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea