Social

#ciclon marea neagra #vremea

Cand se opresc ploile in Romania. Anuntul clar facut de directorul ANM

Vesti proaste din partea meteorologilor. Ploile vor continua si in zilele urmatoare. ANM a emis o prelungire a codului portocaliu pana duminica, la ora 23.00. Potrivit directorului ANM ciclonul care s-a format in Marea Neagra se va manifesta in continuare, cel putin pana maine seara.

Este cod portocaliu în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali. În plus, este Cod galben în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău.

Avertizările meteorologice au fost prelungite până mâine seară la ora 23, prin cele două mesaje, respectiv primul, codul portocaliu pentru cele 12 judeţe din partea de sud-est şi est a ţării, la care se adaugă şi judeţele din sud-vest, mai ales Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea. Până în această seară la ora 23, în aceste zone, din nou, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată. Vorbim de cantităţi de precipitaţii care pot înregistra valori de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Excepție face extremitatea de vest și nord-vest a țării, unde și în aceste zone vorbim de cantități de apă de 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Așadar, până mâine seară discutăm în continuare de influența acestui ciclon poziționat în Marea Neagră”, a anunta directorul ANM Elena Mateescu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea