Social

#nexxon #anvelope iarna #anvelope #anvelope de iarna

Cand se monteaza anvelopele de iarna?

De teama amenzilor, daca nu pentru propria siguranta, romanii se intreaba, odata cu sosirea sezonului rece, cand trebuie montate anvelopele de iarna? Exista un termen limita pentru inlocuirea pneurilor cu unele speciale pentru zapada?

Ei bine, potrivit legislatiei, nu este stabilita o data calendaristica exacta pentru montarea anvelopelor de iarna. Chiar daca in propunerea legislativa din 2010 a fost mentionat intervalul 1 noiembrie - 31 martie pentru obligativitatea anvelopelor de iarna, s-a renuntat ulterior la fixarea unei perioade in care sa se impuna utilizarea cauciucurilor de zapada, intrucat s-a ajuns la concluzia ca poate la fel de bine sa ninga in lunile octombrie sau in aprilie. De aici s-a creat o confuzie in randul soferilor, care au ramas cu impresia ca doar dupa 1 noiembrie pot fi sanctionati daca nu monteaza pneuri de iarna.

Ce trebuie retinut este ca, potrivit Ordonantei de Guvern 5/2011, obligativitatea dotarii autovehiculelor cu cauciucuri de iarna nu depinde de un anumit interval de timp, ci de conditiile meteorologice.

Astfel, conform actului normativ, la conducerea pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna.

Cu toate acestea, specialistii recomanda ca sub temperaturi de 7 grade Celsius sa fie utilizate anvelope de iarna chiar si pentru rularea pe asfalt uscat. Cauciucurile de iarna sunt realizate dintr-un material mai moale decat cel pentru pneuri de vara si au un profil ce ajuta la pastrarea controlului autovehiculului sub aceasta temperatura.

E drept ca mai exista varianta cauciucurilor all season, care ofera performante medii atat vara, cat si iarna. Ce inseamna asta? Ca ele nu fac fata cu brio nici in sezonul rece, nici in cel cald. Practic, cu un astfel de set de anvelope nu vei mai sta cu grija schimbarii lor in functie de conditiile meteo. Totusi, trebuie sa stii ca unul dintre dezavantajele acestui tip de cauciucuri este dat de faptul ca, atunci cand temperatura ajunge la 0 grade Celsius, isi pierd aderenta, aspect care afecteaza puterea unei frane bruste sau virajele in curbe stranse.

Asadar, cel mai sigur este sa iti echipezi din timp masina cu un set de anvelope iarna, astfel incat zapada sa nu te ia pe nepregatite. Specialistii Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, recomanda ca, pentru o buna stabilitate a masinii si pentru un control mai eficient al autovehiculului, montarea de anvelope de iarna sa fie facuta pe toate cele patru roti ale autoturismului, nu doar pentru cele din fata/ spate, asa cum obisnuiesc unii soferi sa solicite.

Comanda din magazinul online anvelope potrivite autovehiculului tau si le vei primi gratuit acasa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea